Hållbarhetsarbete

Samarbete och hållbarhet 

1) Ekonomiskt
Alla verksamheter bedrivs i liten skala med 1-3 anställda.
Många av Ulvas företag producerar hantverksmässigt tillverkat konsthantverk – unika föremål eller begränsad upplaga.
Urmakeriet gör reparationer av klockor vägg, bordsur, fickur, armbandsur samt äldre ur,

Har du behov av hjälp med reparation/lagning eller slipning av favoritföremål – prata med exempelvis glashytta och silversmedjan.*

Antikhandeln säljer secondhandvaror och förmedlar varje år tusentals vackra föremål för återbruk.

2) Socialt
Samarbete i Ulva hantverksförening -Vi är 9 st företag i Ulva som bildat en förening som heter Ulva hantverk och hyresförening för att verka för ett mera hållbart företagande. Vi har många evenemang varje år med syfte att göra området kring Ulva kvarn mer attraktivt. Samarbetet kring marknadsföring och evenemang gör de enskilda företagen mindre sårbara. Vi arbetar aktivt för att bjuda in till samarbete med lokala aktörer och föreningen är bland annat medlem i föreningarna Tidernas väg ( väg 272) samt Åstråken som båda verkar för mer en levande landsbygd.

Några exempel på våra hållbara evenemang;

Ulva bakluckeloppis- 25 söndagar maj till oktober.  Loppisen är mycket omtyckt och särskilt välbesökt under sommarmånaderna och hit kommer många Uppsalabor som köper och säljer begagnade varor.

Höst och julmarknad är tradition sedan drygt 30 år -Vi bjuder in försäljare av kvalitetshantverk till våra marknader.  Vanligtvis är det 100-150 utställare. Vi samarbetar med en lokal idrottsförening som hjälper oss med ordningen på parkeringen under dessa evenemang.

Vi planerar även att starta ytterligare en marknad med tema Remake- hållbart mode och design.

3) Miljö
Vi informerar alltid om vilka kollektiva färdmedel som finns för att komma till Ulva i annonsering och på hemsida. Föreningen är en pådrivande i kraft i arbetet sedan 25 år för att vi ska få cykelväg från Uppsala.
Ulva bakluckeloppis är en av de största aktörerna vad gäller återbruk i Uppsala. Bra för miljön och privatekonomin.

Varje verksamhet sorterar själva sina sopor enligt anvisning från hyresvärden Uppsala kommun.